Fysiotherapie Gezondheidscentra Osdorp

Dry needling

Dry needling is een nieuwere behandelmethode van fysiotherapie waarbij verhardingen in spieren snel en effectief kunnen worden ontspannen. Dry needling wordt gebruikt als onderdeel van een totale fysiotherapeutische behandeling en is gericht op het verbeteren van vaak chronische spierklachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden. U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en hebben invloed op de ’energie’ in het lichaam. Bij dry needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt waarna die zich meer ontspant. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: zgn. ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling. Een triggerpoint is een verhardingin een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt.

Meer informatie vindt u op de website van dry needling. Fysiotherapeuten in onze praktijk die gebruik maken van dry needling hebben hiervoor speciale scholing gevolgd.