Fysiotherapie Gezondheidscentra Osdorp

Vergoedingen en verwijzingen

Vergoeding

Fysiotherapie wordt alleen vergoed als u een aanvullende verzekering heeft waarin fysiotherapie is opgenomen. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van het soort aanvullende pakket dat u heeft.

Heeft u klachten ten gevolge van een aandoening die voorkomt op de zogenaamde “landelijke lijst chronische aandoeningen“ dan krijgt u na de 20e behandeling een volledige vergoeding uit de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen moet u dan wel een aanvullende verzekering hebben. Als behandelingen fysiotherapie worden vergoed uit de basisverzekering komen ze wel ten laste van het verplichte eigen risico.

Om te voorkomen dat bij de eerste afspraak blijkt dat u niet aanvullend verzekerd bent en de kosten dus voor uw eigen rekening komen, kunt u het beste van tevoren uit zoeken of fysiotherapie wordt vergoed. Informatie hierover kunt u vinden in uw polis of u kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Als u weet welke aanvullende verzekering u heeft, dan kunt u dit ook nakijken op www.zorgvergoeding.com.

Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract. Dat betekent dat als u aanvullend verzekerd bent de zorgverzekeraar de kosten van de behandeling fysiotherapie volledig zal vergoeden. Bij een fysiotherapeut zonder contract met uw zorgverzekeraar kan het zijn dat u een deel zelf zal moeten betalen.

Met of zonder verwijzing

Als u met een verwijzing komt vindt tijdens de eerste afspraak een gesprek plaats over uw klachten en doen wij een lichamelijk onderzoek. We bespreken dan met u of en hoe wij u kunnen helpen en wat u zelf aan uw klachten kunt doen. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Deze uitgebreide intake is nodig om voor u een behandeling op maat te kunnen maken.

Sinds 2006 kunt u ook zonder een verwijzing van een huisarts of specialist een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Dit gaat iets anders in zijn werk dan dat u met een verwijzing komt.

Als u zonder verwijzing bij de fysiotherapeut komt start deze met een screening. Dit is een vraaggesprek van ongeveer 10 minuten waarin beoordeeld wordt of fysiotherapie de juiste behandeling is voor uw klachten.

Blijkt tijdens de screening dat fysiotherapie een goede behandelvorm voor uw klachten is dan volgt het onderzoek en wordt een behandelplan gemaakt.
Het zal niet altijd zo zijn dat de fysiotherapeut die de screening doet u ook gaat behandelen. Soms is een collega met een andere specialisatie beter in staat u te behandelen. Dit zal eerst met u besproken worden.

Behandelingen fysiotherapie en dus ook de screening worden door uw zorgverzekeraar betaald als u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie.

De huisarts krijgt een kort schriftelijk verslag van de screening. Uiteraard alleen als u daar toestemming voor geeft.